Logo Fonds Hilde Demedts Hilde
Hilde Demedts Het Fonds Wedstrijd Vrienden Contact
Foto's
HILDE DEMEDTS
Hilde ( 29 maart 1960) was een 'zondagskind', koddig en gewiekst, verknocht aan al wat zoet en aangenaam is.
Iets of wat tegenwind kon niet op tegen haar enthousiasme, haar aanstekelijke lach was nooit ver weg.
Zij volgde hoger kunstonderwijs Vrije Grafiek aan Sint-Lucas te Gent (1978-1982) en nadien de graad tekenen en schilderen aan de Stedelijke Academie te Deinze (1995-2001).
Ondanks heel wat omzwervingen bleef grafiek haar passie en als ze al eens haar beroep opgaf was dat steevast 'grafieker'.
Onafscheidelijk van Dirk en geknipt als moeder voor Bram en Niels, dit en zoveel meer, als niet in het minst haar gulle gastvrijheid, typeren haar ook.
Ze heeft met het weerwerk van een fervent sporter, die ze was, gepoogd om de ziekte te bezweren die vanaf de zomer van 2008 haar leven beheerste en helaas fataal werd op 14 juni 2009.
Dit heeft haar in dit laatste jaar echter niet belet om door te gaan, met de blik gericht op wat geluk betekent en met een troostende noblesse voor de achterblijvers.
Hilde was een pracht van een vrouw, ze heeft intens geleefd en laat tal van kostbare sporen na van haar artistieke inspiratie die zo veelzijdig was.
Om die inspiratie en de herinnering aan Hilde levendig te houden werd een fonds opgericht, dat in de eerste plaats een prijs voor grafiek op haar naam uitreikt, vooral ook omdat zij graag aan een ander een podium gaf en zich door kunst liet boeien en bekoren.
FONDS HILDE DEMEDTS BEHEERD DOOR DE KONING BOUDEWIJNSTICHTING